Härligt med sportiga trender

Det är bra att röra på sig. Därför är det alltid trevligt att se nya trender inom sportens värld. Det behöver inte vara något vidlyftigt, bara folk har ett sätt att träna på. För alla vet hur viktigt det är med motion. Både för den fysiska och psykiska hälsan. Aldrig har det blivit så tydligt som de senaste åren.

En sportig trend som började långt innan pandemin är padel. Men de sista åren har det blivit ännu mer populärt. Kanske för att det inte direkt är svårt att spela padel, även vanligt folk kan har roligt med det. Det är något relativt nytt, vilket alltid är kul. Inte kostar det så mycket heller, en fördel när du vill nå ut till massorna.

Rätt utrustning är halva jobbet

Du behöver inte så mycket för att spela padel. En bra början är att hitta en partner, men det får du alltid om du går till klubbarna. Padel spelas ofta i dubbel, men du kan spela singel om du så önskar. Ett racket och en boll kompletterar din utrustning. Den allra mest grundläggande i alla fall. Det kan vara bra att klä sig rätt för att få ut mer av matchen. Du behöver bra padelstrumpor.

Det är som med alla andra sporter att du gärna vill vara bekväm när du spelar. Bra skor och strumpor är därför viktiga, och även shorts och tröjor. Precis som i tennis är det vanligt med padelkjol, de är både snygga och sköna att ha på sig. En del tycker om att ha grepplindor eller pannband. Allt för att göra den där tiden på banan extra effektiv och trivsam. Läs i Expressen om den heta trenden padel.

Börja träna så fort som möjligt

Sport eller motion är bra för både barn och vuxna. Det är en fördel att det finns gymnastik i skolorna, för på så sätt får barnen pröva på olika former av sport på ett lekfullt sätt. Sedan kan de välja om de vill börja göra någonting på eftermiddagarna. Nu för tiden är det inte bara fotboll som gäller. Kul för barn att lära sig lite mer om padel.

Du måste inte träna så mycket för att se fördelarna. Barnen klarar av sitt skolarbete bättre om de varvar dagen med lite motion. Samma sak gäller för de som jobbar på kontor, eller något annat stillasittande yrke. När du tar dig tid att träna, kanske genom en padelmatch eller två, så orkar du med dagen på ett helt annat sätt.

Därför bör alla ta sig tid att lägga in motion i schemat. Haka gärna på en sportig trend. Det minsta du kan göra är att börja promenera, men ta sedan steget över till något lite mer organiserat. Styrketräning, padel, löpning, eller vad som helst kan vara precis det du behöver.