Betting på cykling – Hur fungerar det att betta på cykling?

När det gäller att satsa på cykling finns det några saker du måste tänka på. Först och främst ska du komma ihåg att cykling är en sport där allt kan hända. Det kommer alltid att ske omvälvningar, så fastna inte för mycket i att försöka välja vinnaren varje gång. Fokusera istället på att hitta värdefulla spel. Är du en cykel fantast och är ute efter cykelbyxor kolla då in – https://www.tcmcykel.se/personlig-utrustning/cykelbyxor-1

Värdeinsatser är insatser där du tror att oddsen inte riktigt återspeglar de verkliga chanserna för cyklisten att vinna. Om en cyklist till exempel är listad till oddset 2:1 men du tror att hans eller hennes vinstchanser är närmare 3:1, så är det ett värdefullt spel. För att hitta värdefulla spel måste du göra din hemläxa.

När du satsar på cykling finns det några olika typer av satsningar du kan göra. De vanligaste är:

  • Vinstspel: Detta är ett spel på vilken cyklist som kommer att vinna loppet.
  • Podiumsplats: Detta är ett spel på vilken cyklist som kommer att sluta bland de tre bästa.
  • Topp 10-placering: Det här är ett spel på vilken cyklist som kommer att sluta bland de tio bästa.

Det finns även andra typer av spel, till exempel prop bets, men dessa är de tre vanligaste.

Hur börjar man betta på cykling?

Det första du behöver göra när du ska satsa på cykling är att hitta en online sportsbook som erbjuder cykelspel. Det är inte alla sportsbooks som gör det, så se till att gör din research. När du har hittat en spelbörs som erbjuder cykelspel är nästa steg att öppna ett konto och sätta in pengar.

Nu är det dags att börja placera spel. Som vi nämnde tidigare är den vanligaste insatsen den vinnande insatsen. För att placera ett vinnarspel väljer du helt enkelt den cyklist som du tror kommer att vinna loppet och anger din insats. Om du till exempel tror att Chris Froome kommer att vinna Tour de France och du vill satsa 10 dollar, anger du 10 i insatsrutan.

Om din cyklist vinner loppet vinner du ditt spel och får din vinst, som beräknas utifrån oddsen för att din cyklist ska vinna. I vårt exempel, om Froome hade oddsen på3:1, skulle du få 30 dollar (10 dollar x 3).

Betting på pallplats

Om du är ute efter lite mer spänning kan du satsa på en pallplats. Då satsar du på vilken cyklist som kommer att sluta bland de tre bästa. Oddsen är vanligtvis lägre än ett vinnande spel eftersom det är svårare att förutsäga vem som kommer att sluta bland de tre bästa. Utbetalningarna kan dock vara högre på grund av detta.

För att placera ett spel på en pallplats väljer du helt enkelt de cyklister som du tror kommer att sluta bland de tre bästa och anger din insats. I vårt exempel, om vi tror att Froome kommer att sluta först och Quintana kommer att sluta tvåa, skulle vi ange 10 dollar i insatsrutan. Om båda cyklisterna hamnar bland de tre bästa vinner vivår insats och ta emot våra vinster.

Topp 10-placering

Om du vill satsa på en topp 10-placering är processen densamma som för en satsning på en pallplats. Den enda skillnaden är att du satsar på vilken cyklist som kommer att sluta bland de tio bästa i stället för bland de tre bästa.

Oddsen är vanligtvis lägre för en topp 10-placering eftersom det är svårare att förutsäga vem som kommer att klara sig. Utbetalningarna kan dock vara högre på grund av detta.

Att tänka på innan du börjar betta på cykling

Nu när du vet hur du ska satsa på cykling är det dags att börja leta efter värdefulla satsningar. Kom ihåg att värdesatsningar är satsningar där du tror att oddsen inte riktigt återspeglar de verkliga chanserna för cyklisten att vinna. För att hitta dessa spel måste du göra din hemläxa och undersöka cyklisterna och loppet.

Kolla in de olika lagens webbplatser och se hur de har klarat sig i de senaste loppen. Titta på cyklisternas profiler för att se hur de har presterat. Du kan också läsa nyhetsartiklar om loppet och cyklisterna för att få en uppfattning om vem som kanske är i god form och vem som kanske inte är det.

När du har gjort dina efterforskningar bör du ha en god uppfattning om vilken cyklist som har goda chanser att vinna och vilka som är mer sannolika att sluta utanför topp tre. Du kan sedan använda den här informationen för att hitta värdefulla spel.