Så här köper du ordentliga fotbollsskor

För den som utövar någon form av sport är det viktigt att ha rätt och bra utrustning. Om det inte innehas ökar risken för skador. Med rätt utrustning, och rätt träning möjliggör det för att sporten ska kunna utövas under lång tid framöver. För fotbollsspelare är det väldigt viktigt att ha bra fotbollsskor. Om sämre skor bärs på fötterna kan det leda till slitningar och skador i fötter och ben.

Fotbollsskor med hög kvalitet

Det finns ett väldigt stort utbud av fotbollsskor idag, både för barn och vuxna. Det är vanligt att det tittas på designen vid köp av skorna, det är dock viktigare att först se på hur skorna är utformade och vilket underlag de är anpassade för. Det spelas fotboll på olika underlag, det vanligaste är grus, naturgräs och konstgräs. Fotbollsskor är utvecklade för olika underlag, därför är det klokt att använda skorna på det underlag de är skapta för. Fel sko på fel underlag ger högre risk för skador.

Viktigt att köpa skor utav hög kvalite

Hitta rätt passform

Förutom underlaget så behöver fotbollsskon sitta bra på foten. Olika märken kan ha olika passform, därför behöver det väljas utefter sin egen fot. Det finns väldigt smala fotbollsskor, de passar inte för de som har lite bredare fötter. De skorna kommer då klämmas, vilket kommer påverka både ens löpning och skott.

De nyaste fotbollsskorna på marknaden har en inbyggd strumpa. Den nya delen bidrar till att det blir mjukare runt foten, att den hårda kanten som en vanlig sko har försvinner. Det kan dock upplevas som lite trängre att få ner foten i en sådan sko, men när den väl är på så blir det mjukare för vristen.

Det är högst individuellt hur fotbollsskor upplevs på fötterna. Det är bra att prova olika modeller ordentligt, att jogga omkring och att kicka fotboll med dem. När skon är köpt så behöver de tränas och spelas in, utefter det formas skon utefter ens egna fötter.